910 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 546.550 lei au fost aplicate în ultimele 6 luni, pe raza Sectorului 3, de către echipajele Poliției Locale Sector 3 persoanelor surprinse că nu au păstrat curățenia pe domeniul public, adică celor care au uitat că deșeurile se aruncă în coșurile de gunoi stradale.

Alte 132 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 22.600 lei au fost aplicate deținătorilor animalelor de companie care au omis că și ei au obligația de a păstra curățenia și de a strânge mizeria lăsată de patruped în zona stradală.

Efectivele Direcției Generale de Poliție Locală au avut în vedere și terenurile insalubre și neîmprejmuite.

Concret, în ultimele 6 luni au fost identificate 189 de terenuri insalubre, la data prezentului comunicat fiind în curs de identificare alte 44 de astfel de terenuri. Au fost transmise către deținătorii legali ai acestor terenuri 266 somații, iar în 149 de cazuri, deținătorii terenurilor au luat măsurile ce le revin în sarcină pentru igienizare și împrejmuire. Au fost însă aplicate și 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.000 lei pe numele proprietarilor care nu s-au conformat somațiilor primite.

Au fost identificate și 50 de terenuri pe care se regăsește ambrozia, iar conform prevederilor legale, proprietarii acestora au fost somați ca până la finalul acestei luni să aplice metodele de combatere și distrugere a acestei buruieni. În caz contrar, riscă o amendă de până la 5.000 lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv de 20.000 lei, în cazul persoanelor juridice.

Totodată, în urma acțiunilor comune derulate alături de Garda Națională de Mediu-Comisariatul General, au fost confiscate 4 vehicule folosite pentru transportul deșeurilor provenite din construcții, cu încălcarea prevederilor HG nr.1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloare pe Teritoriul României.

În paralel cu aceste acțiuni comune, în ultimele 6 luni, efectivele Direcției Generale de Poliței Locală au aplicat:

-103 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 29.000 lei pentru lipsa acordului de transport deșeuri;

– 83 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 80.000 lei pentru depozitarea pe domeniul public a deseșurilor provenite din construcții;

– 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.500 lei pentru încălcarea obligației de a încheia contract cu firma de salubritate pentru evacuarea acestui tip de deșeuri.

Numărul de telefon al Poliției Locale Sector 3 și cel unde cetățenii pot să semnaleze situații precum cele menționate mai sus este 021/9543.

foto: Facebook