Conducerea Metrorex va fi înlocuită, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, vineri la inaugurarea Pistei 2 de la Aeroportul Otopeni. Oficialul a explicat, în acest context, că la Metrotex, bugetul de salarii a crescut în ultimii 5 ani de trei ori, de la 300 la 900 de milioane de lei, iar performanţele nu justifică astfel de creşteri.
Potrivit ministrului, în afară de cei care muncesc efectiv, sunt foarte mulţi pe lângă şi ”pe principiul de un loc bun – un salariu călduţ şi o toleranţă a administraţiilor succesive la creşteri salariale nefondate s-a ajuns într-o situaţie de dezechilibru major”, a transmis Europa Fm.

Hotărât să schimbe lucrurile cât de curând, Cătălin Drulă s-a declarat extrem de nemulţumit mai ales de faptul că în ultima parte a anului trecut, conducerea Metrorex a acceptat creşterea salariilor la metrou, cu 18%, deşi vânzările de cartele ”s-ar fi prăbuşit”.   “Nu sunt mulţumit de managementul actual al Metrorex. Vom lua măsuri în perioada imediat următoare. Le veţi vedea şi le vom anunţa la momentul respectiv”, a punctat ministrul Transporturilor.