Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, s-a întâlnit astăzi, 4 aprilie 2022, în Luxemburg, cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții (BEI), Christian Kettel Thomsen.

La această întrevedere a participat și E.S. Alexandrina – Livia Rusu, ambasadorul României în Marele Ducat al Luxemburgului, context în care a fost apreciată buna cooperare, la nivel înalt, între BEI, Ministerul Educației și instituțiile de învățământ superior din România.

Un subiect important pe agenda discuțiilor a fost sprijinul pe care BEI îl poate acorda procesului de dezvoltare a învățământului superior în România. De asemenea, a fost analizată și oferta de suport din partea BEI pentru integrarea refugiaților ucraineni, cu accent pe sprijinul oferit elevilor și studenților. Alte teme atinse au vizat oportunitățile de cooperare în cadrul PNRR și în contextul cadrului financiar multianual (2021 – 2027), precum și posibilitățile accesării de către studenți de împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI).

Demn de precizat, la propunerea ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu, în cadrul reuniunii Consiliului Național al Rectorilor din data de 8 aprilie a.c., BEI va avea prilejul sa prezinte modalitățile generale de sprijin pentru dezvoltarea universităților românești, dar și modalitățile în care instituțiile de învățământ superior din România ar putea participa la gestionarea schemelor de împrumut pentru studenți.