„Astăzi, a fost rândul meu să răspund invitației de a fi alături de sindicate, prin participarea la cel de-al 12-lea Congres al Blocului Național Sindical. Am vorbit despre prioritățile și proiectele Ministerului, în acest an:

– O lege a salarizării cu adevărat unitară;

– Reforma sistemului de pensii pe baze de echitate și contributivitate;

– Protejarea locurilor de muncă prin măsuri active;

– Servicii sociale integrate pentru categoriile vulnerabile;

– Reformă instituțională prin digitalizare.

Se lucrează deja în minister, în ritm alert, la toate aceste proiecte. Obiectivul nostru este să le finalizăm în cea mai bună variantă posibilă pentru beneficiari, iar sprijinul și implicarea partenerilor sociali sunt esențiale din acest punct de vedere.

Am apreciat în mod deosebit inițiativa BNS de a veni cu propuneri concrete de sprijin pentru copiii aflați în nevoie. Campania națională privind persoanele vulnerabile derulată de MMPS, ANOFM și AJPIS tocmai s-a încheiat, iar una dintre concluziile îngrijorătoare vizează numărul mare de copii vulnerabili care trăiesc în sărăcie extremă.

Pentru acești copii, statul este dator să ofere mai mult decât acel modest sprijin financiar. Copiii trebuie să aibă șansa unui viitor mai bun prin educație, prin servicii integrate care să îi ajute să iasă din sărăcie pentru ca, apoi, să își sprijine familiile.

Sunt convinsă că și în viitor colaborarea noastră cu BNS va însemna măsuri mai eficiente în beneficiul celor pe care sindicatele îi reprezintă și pe care statul are datoria să îi sprijine”.

Este ceea ce a comentat Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, după participarea la evenimentul sindicaliștilor BNS.