Rectorul Universitatii Politehnica Bucuresti, Mihnea Costoiu, a primit ieri, la sediul institutiei pe care conduce, vizita Ministrului Învățământului Superior, al Cercetării și Inovării din Regatul Maroc, Abdellatif Miraoui.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre extinderea cooperării cu instituțiile de învățământ superior și de cercetare din Maroc, au fost prezentate ofertele de burse ale universității de care pot beneficia tinerii marocani și s-au explorat oportunități de dezvoltare pentru tinerii cercetători din ambele state.

Programul a inclus vizite în cadrul institutului de cercetare CAMPUS al UPB, acolo unde cercetătorii universității au prezentat ultimele proiecte de cercetare și tehnologii dezvoltate în cadrul universității, precum și elemente de infrastructură din domeniul ingineriei medicale, care pot deveni direcții importante de colaborare între studenții și cercetătorii din cele două țări.

Din delegație au mai făcut parte reprezentanți ai universităților marocane, ai Ministerului Educației din România și reprezentanți ai Ambasadei Regatului Maroc în România.

„Le mulțumesc tuturor celor prezenți pentru deschiderea pe care au arătat-o în crearea de oportunități pentru inginerii viitorului”, a precizat rectorul UPB, Mihnea Costoiu.