„Cred că prietenia veche ce leagă statele noastre este o bază solidă pentru continuarea și dinamizarea cooperării bilaterale dintre România și R. P. Chineză. Acțiunile și programele noastre comune trebuie să continue să încurajeze coordonarea politicilor la nivel local și regional, creând astfel premisele dezvoltării de proiecte noi în multe domenii de interes reciproc”, a declarat vice-

E.S., Ambasadorul R. P. Chineze, doamna Jiang Yu: „Vom fi foarte bune gazde pentru România, care dorește să participe cu Pavilion Național la cea de-a doua ediție a Expoziției Internaționale de Import a Chinei”.
prim-ministrul Vasile Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cursul întâlnirii de marți, 6 august, cu E.S. doamna Jiang Yu, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.
De precizat, cei doi oficiali au discutat despre cooperarea româno-chineză, ministrul Dezvoltării salutând aniversarea a 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte şi a 15 ani de la stabilirea Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare dintre România și R. P. Chineză.
IMPORTANT DE ȘTIUT: E.S., Ambasadorul R. P. Chineze, doamna Jiang Yu, a reiterat faptul că există întreaga disponibilitate pentru identificarea unor modalități de colaborare pragmatică cu partea română, inclusiv prin prezența reprezentanților locali la misiuni economice, târguri și expoziții internaționale tematice: „Vom fi foarte bune gazde pentru România, care dorește să participe cu Pavilion Național la cea de-a doua ediție a Expoziției Internaționale de Import a Chinei, care va avea loc la Shanghai, în luna noiembrie 2019”, a menționat diplomatul chinez.
Discuțiile s-au axat şi pe o serie de subiecte referitoare la colaborarea în domeniile specifice de activitate ale MDRAP:
• politici şi instrumente de dezvoltare urbană;
• corelarea diferitelor niveluri teritoriale (național – regional – local);
• priorități de dezvoltare urbană, structură instituțională, dezvoltare urbană integrată (de la concept la implementare) / regenerare urbană;
• pachetul legislativ şi tehnic care reglementează domeniul construcțiilor.

Foto: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – Romania