Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat, în cadrul unui eveniment organizat la Sinaia care a celebrat 140 de ani de la proclamarea Regatului României, că instituţia pe care o conduce lucrează la un „set de norme” privind susţinerea organizatorilor de festivaluri în contextul pandemiei de COVID-19.

„În acest moment, predictibilitatea este problema numărul unu pentru că nimeni nu ştie în ce măsură se poate implica în angajarea unor costuri pentru a-şi organiza evenimentul şi pentru a-şi face planurile financiare şi organizatorice. De aceea, vom propune implementarea unui set de norme care să ofere predictibilitate şi acest set de norme să evite închiderea totală a evenimentelor„, a precizat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

„În acest moment, Ministerul Culturii lucrează la un set de norme pe care le va înainta sub formă de propunere către CNSU. Am avut o discuţie şi cu domnul premier Florin Cîţu, am avut o întâlnire, împreună cu domnul premier, cu organizatorii de evenimente, cu reprezentanţii sectoarelor culturale şi din zona liberărilor şi editurilor, au fost discuţii mai ample. Pe componenta evenimente, şi domnul premier şi-a exprimat dorinţa de a găsi soluţii pentru a nu mai exista întreruperi totale, ci doar înăspriri de norme, în funcţie de cum evoluează situaţia epidemiologică. Eu cred că, în raport şi cu avansarea campaniei de vaccinare, deşi astăzi, când vorbim, nu sunt cele mai fericite cifre epidemiologice, dar odată cu înaintarea campaniei de vaccinare, să putem implementa acest set de norme care să ofere predictibilitate. În acest moment, predictibilitatea este problema numărul unu pentru că nimeni nu ştie în ce măsură se poate implica în angajarea unor costuri pentru a-şi organiza evenimentul şi pentru a-şi face planurile financiare şi nu numai, şi cele organizatorice. De aceea, vom propune implementarea unui set de norme care să ofere predictibilitate şi acest set de norme să evite închiderea totală a evenimentelor”, a mai declarat ministrul.

Imagine din spectacolul „Voievodul Țiganilor” de la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.