Ministrul Apărării Naționale a avut marți, 21 ianuarie, o întrevedere cu E.S. Manuel Larrotcha, ambasadorul Regatului Spaniei în România.

Am discutat despre stadiul relației de cooperare româno-spaniole în domeniul apărării, dar și despre subiecte de actualitate de securitate de pe agenda Alianței Nord-Atlantice, cu accent pe implementarea măsurilor aliate de asigurare şi a prezenței aliate pe flancul estic, în contextul Reuniunii NATO de la Londra, din decembrie anul trecut.

I-am mulțumit ambasadorului spaniol pentru contribuția adusă de Spania la consolidarea flancului estic prin participarea la Comandamentul Diviziei Multinaționale Sud-Est, Brigada Multinațională Sud-Est de la Craiova, Unitatea NATO de Integrare a Forțelor (NFIU), participarea navelor Marinei Regale Spaniole la activități și exerciții în Marea Neagră şi a exprimat necesitatea implementării depline a măsurilor aliate în vederea asigurării unui răspuns coerent al Alianței la provocările şi amenințările existente.

Am subliniat, amândoi, importanța continuării și amplificării cooperării practice dintre cele două armate, prin exerciții, atât în plan bilateral, cât și în format multinațional”, a transmis Nicolae Ionel Ciucă, ministrul Apărării Naționale.

PRECIZARE: Întrevederea se înscrie în calendarul convorbirilor periodice pe care ministrul Apărării le are cu ambasadorii acreditați la București.