Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) participă în perioada 9 – 12 mai la Târgul Internațional de Carte Lumea Cărţii de la Praga.
Participarea din acest an este organizată în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Praga, toate evenimentele desfășurându-se la standul național, în suprafață de 30 mp, situat în complexul expoziţional Palace of Industry – holul central. 
Oaspetele de onoare al târgului va fi cunoscutul scriitor peruan Mario Vargas Llosa, câștigător al premiului Nobel pentru literatură în anul 2010, temele din acest an centrându-se pe „Literatura sud-americană”. 
Potrivit unui comunicat oficial, invitații Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale vor fi autorii Florina Ilis, Dan Lungu şi Dan Coman care vor participa la lecturi și dezbateri, moderarea evenimentelor fiind  asigurată de Institutul Cultural Român de la Praga.
 
Programul complet al evenimentelor românești din cadrul Târgului Internaţional de Carte – Lumea Cărţii de la Praga, ediția 9 – 12 mai 2019, este următorul:
 
Vineri, 10 mai
18.00 | Standul României
Dan Coman, lectură din traducerea în limba cehă a poemelor sale. Moderare și traducere: Jitka Lukešová. Participă la discuție: Florina Ilis, Dan Lungu.
 
Sâmbătă, 11 mai
12.00 | Standul României
Dan Lungu, prezentare în limbă cehă a romanului „Pâlpâiri”. Moderare și traducere: Jarmila Horáková
 
14.00 | Standul României
Florina Ilis. Lectură și dezbatere a romanului „Cruciada copiilor”. Moderare și traducere: Libuše Valentová
 
15.00 | Standul României
Întâlnire a autorilor români cu editori și cititori din Cehia. Participă: Florina Ilis, Dan Lungu, Dan Coman.

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) participă în perioada 9 – 12 mai la Târgul Internațional de Carte Lumea Cărţii de la Praga.

Foto: FlixBus