Forumul Economic Mondial a publicat la finele săptămânii un raport detaliat bazat pe sondaje recente efectuate la peste 800 de companii. Astfel, analiștii au constatat că milionae de locuri de muncă (posibil…peste 300) ar putea fi afectate în următoarea perioadă din pricina unui „val” amplu de autmatizare/digitalizare, potrivit lui reprezentanților Goldman Sachs (una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume, care desfășoară activități de investiţii bancare, securitate și management de investiţii.) citați de CNN.

Liderii Forumului Economic Mondial, aflați la o reniune la Davos, în Elveția, după… „tradiție”, iau în calcul că până în 2027, la nivel Mondial s-ar putea crea cca 69 de milioane de locuri de muncă, în vreme ce alte 83 de milioane ar putea fi eliminate.

 De asemnea, la reuniune s-a discutat și faptul că graba de a implementa inteligența artificială „va servi atît caforță pozitivă cât și ca forță negativă”.

Trebuie sublicita, însă, că reuniunea din acest an a Forumului Economic Mondial se încheie pe un ton de optimism. Elitele globale sunt resemnate cu privire la recesiune, care este aproape inevitabilă. Aceştia sunt totuşi optimişti că va fi una blândă, potrivit Washington Post.

Foto: weforum.org