Într-o perioadă în care economia națională tremură sub presiunea crizelor financiare repetate, guvernul alege să întoarcă spatele realității și să perpetueze un sistem de favorizare a unor angajați din sectorul public, ignorând necesitatea unei gestiuni responsabile a resurselor publice.

Președintele Partidului România în Acțiune, Mihai Cristian Apostolache, atrage atenția asupra acestui comportament iresponsabil care contravine principiilor de bază ale unei guvernări raționale și sustenabile.

Recent, presa centrală a dezvăluit cum, în ciuda retoricii austerității promovate de guvern, sporurile bugetarilor continuă să se ridice la sume exorbitante, ajungând până la 3.000 de lei pe lună în anumite instituții de stat.

Aceste sporuri, acordate în mod arbitrar și fără o justificare solidă, reprezintă un adevărat asalt asupra resurselor bugetare, într-un moment în care economia României se confruntă cu provocări semnificative.

“Este revoltător cum guvernul alege să ignore imperativul fiscal în favoarea unui sistem vechi, corupt, care alimentează inechitatea și perpetuează o cultură a resurselor financiare prost gestionate în sectorul public.

Astfel de practici nu fac decât să submineze încrederea cetățenilor în instituțiile statului și să erodeze fundația pe care se construiește dezvoltarea durabilă a României”, a precizat liderul Partidului România în Acțiune.

Președintele Apostolache subliniază necesitatea unei schimbări radicale în abordarea guvernării, unde responsabilitatea și transparența trebuie să primeze în fața favoritismului și a gestionării defectuoase a fondurilor publice.

“Este inacceptabil ca, într-o perioadă de criză, guvernul să continue să alimenteze acest sistem disfuncțional în detrimentul dezvoltării economice și a bunăstării cetățenilor.

Partidul România în Acțiune militează pentru un cadru de guvernare echitabil și responsabil, unde fiecare leu cheltuit din bugetul public este investit în mod judicios pentru a susține creșterea economică și pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor”, a mai spus Mihai Apostolache.

Președintele Partidului România în Acțiune îndeamnă guvernul să renunțe la practicile nesustenabile și să își asume un rol activ în rectificarea acestor anomalii care amenință viitorul României.