Baletul Operei Naționale București invită publicul spectator la mircrostagiunea lunii septembrie, in program careia revin, după o perioadă de absență, spectacole dedicate copiilor, programate la matineu: „Coppélia” de Léo Delibes, „Magazinul de păpuși” și „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” de Cornel Trăilescu. Totodată, publicul iubitor de balet este invitat la „Tango.Radio & Juliet” de Edward Clug, spectacol coupé de dans contemporan.

Astfel, duminică, 19 septembrie, începând cu ora 11:00, va avea loc spectacolul de balet „Coppélia” de Léo Delibes, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu. De secole, mitul însuflețirii obiectelor ce au formă umană a inspirat multe lucrări literare, muzicale, coregrafice sau plastice. „Coppélia” este o variantă a poveștii „Pygmalion și Galateea”, în care creatorul se îndrăgostește de opera sa. Dacă în legendă rezolvarea ține de ajutorul divin, în povestea noastră, Coppelius, împătimit de atașamentul pentru păpușa sa, își asumă rolul Afroditei, încercând să însuflețească prin mijloace oculte piesa de porțelan.

Miercuri, 22 septembrie, începând cu ora 18:30, sunteti așteptati la spectacolul de balet pentru copii „Magazinul de păpuși”. Studioul de Balet pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București a fost înființat în anul 1982 de către Magdalena Rovinescu, iar școala de balet pentru copii funcționează de atunci, fără întrerupere. Condus artistic de fosta prim-balerină a Operei Naționale București, Studioul de Balet și-a propus și a reușit să descopere și să promoveze tinere talente care poartă faima baletului românesc în întreaga lume.Viitorii balerini sunt selecționați și repartizați în clase de balet specializate în dans clasic, de caracter, modern și contemporan. În fiecare an, munca lor este aplaudată și recunoscută în spectacolul devenit deja tradițional „Magazinul de păpuși”.

Joi, 23 septembrie, începând cu ora 18:30, Baletul OpereiNaționale București prezintă publicului „Tango. Radio & Juliet”, spectacol coupé de dans contemporan de Edward Clug. „Tango. Radio andJuliet” este un spectacol ce unește două coregrafii create de Edward Clug – artist de origine română recunoscut pe plan internațional – în care se regăsesc elemente de teatru și dans contemporan și fragmente muzicale extrem de diverse ca gen – de la Astor Piazzolla și până laGoran Bregovic și Radiohead. Ambele lucrări ale coregrafului reprezintăun poem coregrafic, fiecare în parte fiind structurate ca poezie destare. Mișcările dansatorilor, atent elaborate, spectaculoase, sunt încărcate de forță, atât în „Tango”, cât și în „Radio and Juliet”.

Sâmbătă, 25 septembrie, și duminică, 26 septembrie, începând cu ora 11:00, pe scena mare va avea loc spectacolul de balet pentrucopii „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” de Cornel Trăilescu, în coregrafia lui Francisc Valkay. Una dintre cele mai cunoscute povești pentru copii, „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” a fraților Grimm afost publicată, într-o primă versiune, în 1812, iar apoi în 1854, învarianta finală. Oglinda fermecată, mărul otrăvit, sicriul din sticlă, personaje precum Regina cea rea sau cei Șapte pitici, sunt detalii din poveste care au pătruns de-a lungul timpului în imaginarul colectiv, inspirând nenumărate producții artistice așa cum este și producția din repertoriul de balet al Operei Naționale București.

Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Sponsor oficial: Enel România

Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, EURO Insol

Partener de mobilitate: Honda România

Parteneri: Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro.