De data asta nu scriem despre vreo companie cu sute de angajati, nici despre digitalizarea vreunui domeniu anume, nici vreum interviu cu vreun manager sau despre finnatări din Fonduri Europene.

Scriem cu totul și… cu totul altceva. Despre… niște copii. Copii  educați într-un spirit aparte, întru… păstrarea vechilor îndeletniciri din satul tradițional care au ținut viu tezaurul mâinilor de aur și cultura ruralului românesc…

 Trebuie să aflați că la finele săptămânii trecute, timp de două zile, Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu a găzduit Faza Județeană a Olimpiadei dedicate „Meșteșugurilor Artistice Tradiționale”. Au participat, din tot județul Sibiu, 77 de elevi. Copii crescuți și educați în lumina valorilor satului.

Ceea ce fac acești copii, felul în care aleg să ducă mai departe ,iezul meșteșugurilor moștenite dn străbuni, sub îndrumarea unor dascăli și meșteri ce amintesc de Creangă, de Domnul Trandafir sau de… „Dăscălița” lui Goga dă speranță și ne oferă tuturor lecții. Despre dăruire, trudă, implicare, consecvență… și despre cum se poate alege atât de frumos calea unei meserii…

Totul la inițiativa (devenită tradiție) prof dr Ilie Moise de la institutul de Științe Socio-Umane al Academiei Române de la Sibiu.

 Credem, însă, că imaginile vorbesc  de la sine…

foto: Muzeul ASTRA