„Cu toții suntem, dintr-o dată, experți în educație online, le trimitem copiilor lecții scrise, filme, tutoriale, link-uri, fără să ținem cont că până acum o lună mare parte din elevi nu își știau nici măcar adresa de mail (deși o aveau cu toții pe smartphone, pentru a se loga în aplicații) sau că muți copii nu au acasă nici măcar un telefon „fix”… Suntem lipiți de laptop-uri, tablete, telefoane, uitând că educația e despre altceva, e despre dialog, despre modelare, despre puterea exemplului, despre schimbul de priviri… Noi, dascălii, nu suntem doar furnizori de lecții, de informații, de noțiuni… noi, dascălii, suntem cei care, alături de părinți, modelăm, formăm, educăm… Nu ne iese online! Școala= educație, ceea ce presupune mult mai mult decât teme făcute robotic, lecții transmise și primite pe un monitor, informații citite și recitite. Școala înseamnă acea „chimie” extraordinară dintre profesor și elev, care implică dincolo de lecții, explicații, implică afecțiune, psihopedagogie, empatie, interpretare, totul dublat de sentimente și gesturi care, uneori transmit, poate mai mult chiar de lecția tipărită în manual.
Habar n-am ce va urma… știu doar că trebuie să îmi fac meseria de profesor, online (și o fac, cu ușurință), însă… stau în stand by în privința educării, modelării, formării viitorilor adulți ce azi îmi sunt elevi!

Îmi doresc să fim toți responsabili, să ne gândim la copii, să RESPECTĂM toate cele, astfel încât, la un moment dat, nu foarte târziu și… fără să forțăm nota, să ne întoarcem ÎN SIGURANȚĂ în clase, iar școala să continue firesc, așa cum a fost hărăzită!”

 foto: Facebook