Mesajul preşedintelui CJ Ilfov, Marian Petrache, la deschiderea Şcolii de Vară de Ştiință şi Tehnologie de la Măgurele (pentru profesori) a fost transmis de doamna Cristina Caliu.
,,Domnule academician Nicolae Zamfir,
Domnule rector al Universității din București,
Domnule Președinte al Senatului Universității București,
Domnule director al Institutului de Fizică a Pământului,
Domnule primar, stimați profesori și consilieri școlari,
Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, vă felicită pentru prezența aici, la școala de vară. Asta înseamnă că activitatea dumneavoastră profesională, în baza căreia ați fost selectați, este excepțională. Și mai înseamnă ceva: că nu vă plafonați, că vreți mereu mai mult, lucru din care elevii au doar de câștigat. Sunteți, domnilor profesori și consilieri școlari, cei mai importanți actori în procesul de educație. Dumneavoastră modelați caracterele și orientați tinerii spre viitoarele cariere.
Marian Petreche i-a îndemnat săptămâna trecută pe copii, aici, la Școala de Vară, să își urmeze visul. Pe dumneavoastră vă roagă să nu uitați acest îndemn. Dați-le copiilor puterea să viseze, să încerce mereu să își depășească limitele! Locul în care ne aflăm – platforma de la Măgurele, unde se află cel mai puternic laser din lume – este dovada faptului că limitele POT fi depășite. Și mai învățați-i ceva pe copii: EDUCAȚIA DUCE LA DEZVOLTARE.
Pentru Consiliul Județean Ilfov educația a fost și este prioritară. Ne mândrim cu infrastructura școlară, cu grădinițele cu pogram prelungit construite și cu școlile pe care le-am modernizat și dotat. În paralel, am dezvoltat și programe pentru tineri, precum Antreprenoriatul, șansa unui viitor mai bun. I-am învățat să facă afaceri, i-am ajutat financiar, s-au dezvoltat și au creat locuri de munca.
Președintele Consiliul Județean vă asigură că proiectele pentru tineri vor continua. Următorul este un incubator de afaceri chiar aici, pe platforma de la Măgurele. Incubatorul va face parte din cel mai îndrăznet proiect al Consiliului Județean Ilfov, un parc științific – un hub de dezvoltare, o platformă de transfer tehnologic, de la cercetare către mediul de afaceri. Am lansat achiziția pentru proiectul tehnic, iar lucrările vor începe în toamna anului viitor.
Sunteți aici profesori de fizică, de matematică sau de informatică. Poate că unii dintre dumneavoastră pregătesc cercetătorii de mâine. Sau poate modelează viitorii oameni de afaceri. Și pe unii și pe alții îi așteptăm aici, la Măgurele Science Park. Este pariul nostru cu educația: avem ce le oferi tinerilor și aici, la noi în țară. Nu mai e nevoie sa plece peste hotare.
Domnilor profesori și consilieri școlari, președintele CJ Ilfov vă dorește să aveți o ședere cât mai fructuoasă din punct de vedere profesional. Această școală de vară să vă inspire și să transmiteți pasiunea dumneavoastră cât mai multor viitori ingineri, oameni de știință și cercetători”.

Pentru Consiliul Județean Ilfov educația a fost și este prioritară.