Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: „Mândri de rezultatele Lotului de Matematică al României, care a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial la Olimpiada internațională de matematică.

Tinerii noștri au obținut cea mai bună performanță din ultimii 25 de ani prin multă muncă, disciplină și perseverentă! Au repus școala românească de matematică pe harta performanței internaționale!

Medaliile de aur câștigate de Radu Dragomirescu și David-Andrei Anghel, alături de cele de argint obținute de Andrei Moldovan, Vlad-Titus Spătaru, Radu Lecoiu și Andrei Chiriță ne dau speranță și ne confirmă necesitatea de a le oferi elevilor noștri sclipitori șansa de a străluci în cadrul unui sistem educațional care să le încurajeze și să le susțină marea performanță.

Îi felicit din toată inima pe cei șase elevi, pe profesorii și pe coordonatorul lor, Conf. Dr. Cătălin Gherghe!

Delegația României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe (Leader) și însoțită de Marius Perianu (Deputy Leader) și de Lucian Țurea (Observator).

La 63 se ani de la prima ediție a Olimpiadei internaționale de matematică, organizată la inițiativa României, tinerii noștri arată că românii își merită locul în elita mondială.

Mult succes mai departe!”

 Un mesaj. Măcar atât și… poate, un pas spre a face ceva BUN, ceva… maim ult pentru tinerii noștri cu minți luminate! Merită să fie respectați, încurajați, ajutați.