Ne mai desparte o zi până la intrarea în vigoare a liberalizării pieței gazelor naturale. Pentru buna desfășurare a acestui proces important, atât pentru consumatorii casnici cât și pentru cei industriali, am avut astăzi o întâlnire de lucru cu președintele ANRE Dumitru Chiriță, vicepreședintele ANRE Zoltan Nagy Bege, președintele Consiliului Concurenței Bogdan Chirițoiu, președintele ANPC Eduardt Cozminschi, Directorul General ANPC Paul Anghel și secretarul de stat MEEMA Niculae Havrileț”, transmite Virgil Popescu, ministrul Economiei.

! Se recomandă tuturor clienților finali să solicite furnizorului condițiile de modificare a prețului înainte de a semna un contract.

! Toți clienții finali de gaze naturale au dreptul să își schimbe furnizorul, cu respectarea condițiilor contractuale, în termen de 21 de zile de la data solicitării.

! Procesul de schimbare a furnizorului de gaze naturale nu implică modificări de ordin tehnic.

! Procesul de schimbare a furnizorului este simplu și gratuit, fiind INTERZISĂ perceperea oricăror taxe sau tarife legate de declanșarea sau parcurgerea acestuia.

! Prețul gazelor naturale nu este reglementat de ANRE și poate fi negociat cu furnizorul!

! Tarifele de transport și de distribuție ale gazelor naturale necesare pentru vehicularea gazelor naturale până la locul de consum al clientului rămân în continuare reglementate de ANRE și nu pot fi negociate.