Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România a organziat cea de-a 31-a ediţie a “Topului Naţional al Firmelor Private din România”, evenimentul avand loc aseara, la Ateneul Roman din Bucuresti.
La editia din acest an, cu numarul 31, au fost analizate 835.638 de societăţi comerciale, au intrat ca şi premiante un număr de 30.000 şi aproximativ 120 au fost premiate aseara.
Prezent la eveniment, premierul Marcel Ciolacu a precizat: “Stimaţi antreprenori, vă cer acum să fim împreună pentru a construi o Românie corectă, o Românie ordonată, o ţară care să fie corectă cu toţi contribuabilii săi, să fie corectă cu cei care şi-au sacrificat timpul petrecut cu familia, energia şi sănătatea pentru a construi companii solide care produc româneşte. Şi eu am fost mic întreprinzător într-o perioadă destul de haotică. Şi eu am făcut credit la bancă cu o dobândă de 158%. Ştiu ce înseamnă nopţi nedormite gândindu-te cum să plăteşti creditul, dar să dai şi salariile angajaţilor la timp cu toate taxele aferente statului. În mine, în acest Guvern şi în această coaliţie veţi avea un aliat. În primul rând vom continua să alocăm în economia României cel mai mare volum de resurse financiare pe care şi le poate permite statul român”.
La randul sau, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Florin Jianu, a opinat: “Credem că în perioada următoare e foarte important să continuăm dialogul cu premierul României, cu preşedintele Senatului, cu miniştrii Guvernului României pentru crearea unui pachet de susţinere a mediului de afaceri, a unui pachet de programe de susţinere pentru întreprinderile mici şi mijlocii din România, pentru cei afectaţi de războiul de la graniţa României, şi mă refer la toate judeţele de graniţă ale României, pentru cei afectaţi de creşterea costurilor pentru ceea ce înseamnă combustibil în această perioadă, pentru suplimentarea plafoanelor la programul deja de succes IMM Invest şi pentru lansarea tuturor fondurilor europene disponibile pentru România în perioada 2021-2027. Anul 2024 va veni şi el cu o serie de provocări. Sunt sigur că împreună cu dumneavoastră, cu cei mai performanţi întreprinzători, vom face faţă provocărilor viitoare. Eu îmi doresc pentru anul 2024 ca România să înceapă în sfârşit să joace rolul unui actor consistent şi însemnat la nivelul Uniunii Europene şi cred că rolul întreprinzătorilor, a celor mai performanţi din această ţară e şi el extrem de consistent… Avem 1.152 de entităţi deconcentrate ale statului în toate judeţele României. Deci asta înseamnă că avem aproximativ 32 de astfel de instituţii în fiecare judeţ. Ministerul Agriculturii, spre exemplu, are 11 entităţi în fiecare judeţ, Ministerul Muncii patru, Ministerul Mediului şi el are vreo opt, dacă nu mă înşel. Deci cred că am putea să contribuim la o reformă administrativă şi împreună să continuăm ceea ce s-a început. Noi apreciem, din partea întreprinzătorului, că în sfârşit a început o reformă în partea publică, sigur, timidă, dar a început această reformă şi vom apăsa împreună, cred, pedala continuării acestor reforme”, a spus Florin Jianu, presedintele CNIPMMR.