La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în ședința extraodinară de astăzi, proiectul de hotărâre privind asigurarea asistenței stomatologice de urgență, în condiții de siguranță, pe perioada epidemiei de COVID – 19.

Primarul General, Gabriela Firea a declarat:

După suspendarea cursurilor în școli și în actualul context, nu mai putem derula asistența stomatologică în cabinetele școlare și universitare așa cum făceam înainte de epidemie.

Ca să putem asigura totusi serviciile de urgență stomatologică pentru elevi si studenti, precum si pentru pacientii adulti, vrem sa organizam aceste servicii în ambulatoriul Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dan Theodorescu” (OMF) sau în altă locație care să corespundă din punctul de vedere al circuitelor medicale. Vom avea medici si asistenti din reteaua medicală stomatologică școlară și universitară, aceștia fiind instruiți și dotați cu echipament de protecție adecvat, conform Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor”.

IMPORTANT:

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în ședința extraodinară de astăzi, proiectul de hotărâre privind asigurarea asistenței stomatologice de urgență, în condiții de siguranță, pe perioada epidemiei de COVID – 19.

Finanțarea pentru plata cheltuielilor de personal, a materialelor sanitare, stomatologice, medicamentelor, dezinfectanților și serviciilor de funcționare, precum și celelalte cheltuieli de administrare vor fi suportate din bugetul local al Municipiului București.

Foto: Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București