Ca… peste ocean: Serviciul Român de Informații anunță o operațiune în desfășurare, după o amenințare cu bombă la Școala Americană din București. Amenințarea ar fi fost transmisă marți, după orele amiezii, printr-un „banal” email. Autorul?! Cineva care a cerut bani ca să… nu arunce școala în aer.

„În urma unui e-mail prin care s-a primit o amenințare cu bomba, Școala Americană a alertat autoritățile. Echipele Poliției Române și specialiștii pirotehniști din cadrul Serviciului Roman de Informații au ajuns la fața locului, au demarat procedurile specifice și se iau măsurile necesare de verificare în astfel de situații”,precizează reprezentanții Serviciului Român de Informații, într-un comunicat oficial.

„La data de 02 martie a.c., in jurul orelor 15:00 polițiștii din  Voluntari au fost sesizați cu privire la faptul ca la American School of Bucharest ar putea exista un dispozitiv exploziv. In acest context s-a relaționat cu echipa pirotehnica din cadrul  Serviciului Roman de Informații si s-a creat un perimetru de siguranță pentru a fi evacuate persoanele din școală. De asemenea  traficul în zonă a fost restricționat. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj, sub coordonarea procurorului de la  Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea”, sunt explicațiile din comunicatul de presă.

Din păcate, observăm o escaladare a numărului de cazuri tot mai grave… de amenințări cu bombă, omoruri și alte nenorociri care pun în pericol viața cetățenilor.

foto: ziare.com