Sorina Pintea, ministrul Sănătății a participat miercuri, 4 septembrie, la prezentarea manualelor destinate formării specialiștilor în medicina de urgență. Cărțile sunt editate în cadrul Programului de cooperare romano- elvețian.
Aceste manuale reprezintă o importantă bază de formare a personalului medical de urgență din toata tara si conține informații utile pentru medicina în caz de dezastre.
„Este o zi importantă. Biblioteca pentru medicina de urgență s-a format. Medicina de urgență este una de top între specialitățile medicale. Dar, în ultimii 2 ani, am făcut pași importanți în tot domeniul medical, pornind de la majorarea salariilor anul trecut, continuând anul acesta cu investiții masive în dotarea cu aparatură medicală a spitalelor. Anul viitor va fi anul programelor de sănătate. Totul s- a făcut concomitent cu pregătirea resursei umane si investiția în resursa umană.

Aceste manuale reprezintă o importantă bază de formare a personalului medical de urgență.
. Am repetat de mai multe ori. Avem proceduri, protocoale reguli trebuie sa le aplicăm si să respectăm fișa postului „, a explicat, în cadrul evenimentului, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.