„Azi am decis încetarea atribuțiilor de manager al Spitalului Filantropia București ale domnului Sîmpălean Dan Ștefan. Am făcut acest lucru după ce am primit rapoartele și analizele Curții de Conturi și Corpului de Control al Primarului în care sunt semnalate diverse nereguli la acest spital”, a scris joi la amiază, primarul general al capitalei, Nicușor Dan, pe contul său de socilaizare.

Sîmpălean, de profesie stomatolog, a fost numit de Gabriela Firea, în cursului anului trecut, în această funcție, iar recent presa a scris despre investigațiile privind o serie de achiziții făcute d espitalul în cauză, la supra-preț.

*Una dintre achizițiile din martie consta în 15.000 de măști chirurgicale cu 3 pliuri și elastic. Prețul unitar, 3,50 de lei. Total, 52.500 de lei. Peste 10.000 de euro pentru măștile de la Axia. Prețul e unul ridicat, dar nu și pentru perioada respectivă. În aceeași zi, spitalul din Călinești a luat de trei ori mai puține măști, 3.000, cu 3,49 de lei bucata, potrivit SEAP, consemnează ziare.com.