Cel mai performant mamograf din țară a fost inaugurat marți, 24 septembrie, la Complexul Multifuncțional Caraiman, în prezenţa Primarului Sectorului 1, Dan Tudorache.
IMPORTANT: Noua aparatură realizează mamografii 2D şi 3D cu tomosinteză și cu substanță de contrast. Doamnele care au domiciliul legal pe raza Sectorului 1 pot beneficia de aceste servicii în mod gratuit.

În România, conform celui mai recent raport al Observatorului Global al Cancerului (GCO), cancerul mamar reprezintă primul tip de cancer care afectează femeile de toate vârstele.
CIFRE ÎNGRIJORĂTOARE: Conform studiilor GCO, în România, în anul 2018, s-au înregistrat peste 9.600 de cazuri de cancer mamar.

Cel mai performant mamograf din țară a fost inaugurat marți, 24 septembrie, la Complexul Multifuncțional Caraiman, în prezenţa Primarului Sectorului 1, Dan Tudorache.
De aceea, pentru a veni în sprijinul femeilor din Sectorul 1, Complexul Multifuncțional Caraiman a achiziţionat un mamograf de ultimă generație cu ajutorul căruia se pot realiza mamografii 2D şi 3D cu tomosinteză și cu substanță de contrast.

„Complexul Multifuncțional Caraiman este o investiție cu care ne mândrim și care sperăm să constituie un exemplu de bune practici. În primul rând, Complexul Caraiman înseamnă oamenii care lucrează aici pentru semenii lor, pentru cetățenii Sectorului 1. Aici veți găsi numai specialiști cu suflet mare!”, a declarat Primarul Dan Tudorache.

Demn de luat în seamă, Mamografia digitală cu tomosinteză reprezintă o tehnologie de vârf, cea mai modernă tehnică de screening și de diagnostic a cancerului de sân.
Fiind un centru medical deschis de Primăria Sectorului 1, Complexul Multifuncțional Caraiman oferă servicii exclusiv locuitorilor din Sectorul 1. Prin urmare, femeile care locuiesc în Sectorul 1 își vor putea face mamografii gratuite în baza cărţii de identitate și a unei trimiteri de la un medic specialist.

În paralel, în cadrul Complexului Multifuncțional Caraiman, se desfăşoară și o campanie de depistare a cancerului de col uterin din stadiu incipient. Doamnele care au domiciliul legal pe raza Sectorului 1 pot efectua gratuit atât testul de Babeș-Papanicolau, cât și examene specifice.

Programările se pot face direct la sediul Complexului Multifuncțional Caraiman din Strada Caraiman 33A, Sector 1 sau sunând la numărul de telefon 021/224.40.73.