* Cel mai mare depozit de muniţie subteran a ieșit la lumină cu totul întâmplător!

Intervenție de anvergură a pirotehniștilor buzoieni, marți dimineață! Echipajele de urgență au fost solicitate într-un caz cu totul aparte, pe raza localității Râmnicu Sărat.

Alarma s-a dat dimmineață, în timpul unei lucrări de excavare desfășurate pe raza municipiului Râmnicu Sărat. Atunci, angajații unei societăți au descoperit ceea ce părea a fi un proiectil vechi, datând,posibil, din cel de-al Doilea Război Mondial.

„În această dimineață, în timp ce efectuau lucrări de excavare pe raza municipiului Râmnicu Sărat, angajații unei societăți au descoperit ceea ce păreau a fi proiectile îngropate provenite, cel mai probabil, din cel de-al Doilea Război Mondial”, a transmis ISU Buzău.

Lucrările au fost imediat oprite, iar muncitorii au apelat serviciul unic de urgență 112. Pirotehniștii buzoieni au demarat în siguranță procedurile de asanare a terenului, identificând pe parcursul a patru ore un număr impresionant de proiectile și dispozitive explosive, cum as-arspune scoțând la iveală MĂRTURII ISTORICE.

Potrivit informațiilor oficiale, pe timpul cercetării amănunțite a întregului areal, specialiștii au identificat nu mai puțin de 3487 obiecte de muniție, fiind vorba de cel mai mare depozit de muniție subteran identificat în ultimii ani pe raza județului Buzău.

Ulterior, potrivit protocolului de rigoare, echipajul pirotehnic al ISU a transportat muniția în condiții de siguranță la depozitul special destinat unde va rămâne până la executarea procedurilor de distrugere.

„Atenționăm populația că în ciuda stării avansate de coroziune, munițiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active și, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii”, precizează ISU Buzău.

ATENȚIE: Persoanele care găsesc elemente de muniție neexplodate au obligația de a apela numărul unic 112, pentru a anunța evenimentul. Efectuarea acestui anunț NU implică cu nimic cetățeanul, însă neinformarea autorităților se sancționează potrivit legislației în vigoare!