Vin vești… nu tocmai bune din Valea Jiului. Zeci de mineri care protestează în subteranul Minei Lupeni din Valea Jiului au anunţat duminică seară că sunt dispuşi să intre în orice moment în… greva foamei. Asta în cazul în care revendicările lor nu vor fi soluţionate cât de curând prin negocieri între liderii sindicali şi administraţia Complexului Energetic Hunedoara (CEH).

Potrivit unor surse,o rundă de negocieri ar fi programată să aibă loc luni, 22 februarie, la București, mai exact la Ministerul Energiei şi la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

„Oamenii cer plata integrală a salariilor pe luna ianuarie şi restanţele la tichetele de masă şi transport, acestea fiind întârziate de 10 luni de zile”, a declarat duminică preşedintele executiv al Sindicatului Muntele, Alin Sîn, citat de Agerpres.

În condițiile date și având în vedere tensiunile deja existente, e interesant de văzut rezultattul discuțiilor de mâine și ce decizii se vor lua în Valea Jiului.

E vorba de bani mulți: Suma necesară pentru plata la zi a restanțelor băneşti – salarii, tichete de masă şi transportul la locul de muncă – este de circa 18 milioane de lei, potrivit aprecierilor făcute de directorul general al CEH, Samuel Dioane.

sursa foto: ziare.com