Potrivit informațiilor oficiale, peste 30.000 de angajați ai Ministerului de Interne au plecat din sistem în ultimii 5 ani.

Așa cum relevă statisticile, numai în cursul anului trecut, au plecat peste 7.000 de cadre. Dintre acestea, 6.500 s-au pensionându-se, a confirmat ministrului de Afacerilor Interne, Marcel Vela.

„În ultimii 5 ani au plecat din sistem peste 30.000 de persoane. La nivelul anului trecut s-au înregistrat peste 7.000 de plecări, printre care 6.500 au ieşit la pensie. În prezent, deficitul de poliţişti şi de cadre militare înregistrat este de peste 21% pentru categoria ofiţerilor şi peste 12% pentru agenţi de poliţie, maiştri militari şi subofiţeri”, a explicat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă.

Pentru a reduce efectele deficitului de personal, conducerea MAI a aprobat pentru perioada următoare începerea procedurilor de concurs pentru 2.073 de posturi de execuţie de ofiţer, prin trecerea agenţilor de poliţie, maiştrilor militari şi subofiţerilor în corpul ofiţerilor.

foto: ziare.com