În cursul lunii mai, România a importat o cantitate de gaze de 1.185.490 Mwh. Asta înseamnă o cantitate de 353 de ori mai mare faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), preluate de AGERPRES.
În mai 2018, România a importat doar 3.353 MWh.
Demn de precizat, în luna aprilie 2019, cantităţile de gaze importate au fost de 100 de ori mai mari decât în aprilie 2018.
Totodată, preţul mediu al gazelor de import în luna mai 2019 a fost de 89 de lei pe MWh, conform datelor ANRE, cu 12% mai mic decât cel al gazelor româneşti tranzacţionate pe bursă (101 lei pe Mwh). Informațiile sunt potrivit cotaţiilor Bursei Române de Mărfuri.
* Potrivit ANRE, România are cea mai mare piață de gaze naturale din Europa Centrală și a fost prima țară care a utilizat gazele naturale în scopuri industriale. Piața gazelor naturale a atins dimensiuni record la începutul anilor ’80, ca urmare a aplicării unor politici guvernamentale orientate către eliminarea dependenței de importuri. Aplicarea acestor politici a dus la o exploatare intensivă a resurselor interne, având ca rezultat declinul producției interne. 

Asta înseamnă o cantitate de 353 de ori mai mare faţă de aceeaşi lună a anului trecut.