Vineri, 1 februarie 2019, s-a inaugurat centrul de servicii financiare al London Stock Exchange Group (Bursa din Londra), la București, una dintre cele mai importante investiții de profil din România. La eveniment au participat Jeremy Hunt, Secretar de stat pentru Afaceri Externe și ale Commonwealth-ului, David Schwimmer, director al Bursei de la Londra, vicepremerul Ana Birchall, precum și parlamentari, diplomați și reprezentanți ai mediului de afaceri.

”Guvernul Dăncilă s-a angajat, prin Programul de Guvernare asumat, să acorde prioritate creșterii economice prin stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă. Realizarea acestui hub financiar în Capitală este un succes, care va contribui la valorificarea oportunităților pe care țara noastră le oferă în plan economic”, a declarat viceprim-ministrul român.

”Fiecare nouă investiție este întotdeauna o bună oportunitate pentru a dovedi comunității internaționale de afaceri că suntem într-adevăr un partener de încredere, România asigurând mediului de business un climat finanicar-fiscal favorabil și tineri bine pregătiți în domeniul economic”, se arată în intervenția susținută de Ana Birchall.

Birchall a avut o întrevedere cu David Schwimmer, director al London Stock Exchange Group, cei doi oficiali discutand despre modalitățile de dezvoltare și intensificare a investițiilor britanice în țara noastră, parte importantă a consolidării și aprofundării cooperării economice în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi Marea Britanie. De asemenea, în cadrul întrevederii au fost discutate și prioritățile Președinției României la Consiliul UE în domeniul financiar.

„Sunt fericit că Bucureştiul va găzdui noul centru de servicii care va oferi locuri de muncă pentru 500 de români. Marea Britanie s-a construit pe comerţ liber. După ce ieşim din UE vrem să păstrăm relaţiile comerciale cu România, chiar să le adâncim. Ţările noastre au un istoric de comerţ încă din secolul XVI. Peste 5.000 de companii britanice au investit în România, iar România trimite spre Marea Britanie bunuri valoroase precum maşinile Dacia sau maşinile Ford”, a spus Jeremy Hunt, ministrul britanic de externe, prezent la evenimentul de lansare.

Centrul de servicii din Bucureşti se va concentra pe dezvoltarea şi gestionarea soluţiilor tehnologice de înaltă performanţă pentru tranzacţionare, supravegherea pieţelor şi sisteme posttranzacţionare pentru 40 de organizaţii şi burse, inclusiv pentru pieţele proprii ale grupului.