Programul Made in Romania și-a desemnat cele 15 companii finaliste ale ediției din acest an, viitoarele motoare de creștere ale economiei locale și din regiune. Dintre cele 15 companii, cele mai multe sunt din sectorul IT&C, iar restul activează în comerț, construcții, sănătate, servicii financiare, agricultură și industria prelucrătoare. Pentru prima oară de la lansarea programului Made in Romania a fost acordat și un premiu special pentru susținerea antreprenoriatului românesc. Companiile finaliste au fost premiate în cadrul unei Gale care a avut loc în 16 septembrie.

„Pentru a patra oară deja, celebrăm antreprenoriatul românesc, inovația și dedicarea. Pentru că aceasta este esența programului Made in Romania, dezvoltat de Bursa de Valori București. Cea de-a patra ediție a programului aduce în prim plan atât afaceri mature, cât și companii inovatoare, cu potențial remarcabil de creștere. Vă invit să le cunoaștem poveștile de succes și să le urmărim evoluția. Sunt mai mult ca sigur că ne vor suprinde și, cu ajutorul întregii comunități ai pieței de capital, aceste echipe antreprenoriale vor continua să dezvolte afaceri extraordinare în România”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

Cele 15 companii finaliste și câștigătoarea premiului special sunt:

 CompanieDomeniu de activitate
1Agricola InternaționalUna dintre cele mai mari companii de produse alimentare din România.
2Artesana InternationalProducător de lactate artizanale.
3Dacia Plant(votul publicului)Pionier al industriei de suplimente alimentare din România.
4DruidDezvoltator de asistenţi virtuali inteligenţi cu implementări în cloud, hybrid sau on-premise.
5Elefant OnlineRetailer online, cunoscut pentru site-ului elefant.ro -„Mallul online al familiei tale”.
6Elis PavajeLiderul pieței de pavaje din România.
7FortechUnul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din Transilvania.
8Grande Gloria ProductionProducător de cosmetice, șervetele umede, dezinfectanți.
9One United PropertiesUnul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București.
10Plant an AppPlatformă low-code care permite oricui să dezvolte sisteme software.
11Roca XVehicul investițional local care identifică și susține idei și companii inovative fondate de antreprenori pasionați de rezolvarea unor nevoi reale și actuale.
12SanoPassSanoPass este platforma care digitalizează și integrează serviciile medicale de prevenție prin reteaua de 850 de clinici.
13SecomSecom este trendsetter și lider în soluții naturale de medicină integrativă.
14SeedBlinkPlatformă de investiții în startup-urile tech.
15ZitecOferă consultanță și dezvoltare software, digital marketing, cloud computing, e-commerce, UX&UI, Cybersecurity, DevOps.
16Radio GuerrillaPremiu special Made in Romania: Postul de radio al antreprenorilor.

„Conceptul Made in Romania a fost transformat și îmbunătățit constant din 2017 până acum, iar prin lansarea platformei Made in Romania dorim să transformăm programul într-un spațiu unde companiilesă aibă acces la toate mecanismele necesare pentru dezvoltare. Rezultatele Made in Romania în termeni de finanțare – șase companii listate la bursă și obligațiuni în valoare totală de 77,7 milioane de euro –  ne impulsionează să mergem mai departe și să dezvoltăm acest program dedicat conectării mediului de business cu piața de capital”, a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

Cele 15 companii finaliste din acest an au fost stabilite atât prin votul publicului, cât și de un juriu format din 12 experți în diverse domenii ale economiei. Compania care a intrat direct în finala prin votul publicului este Dacia Plant, care a primit 1.111 voturi prin platforma www.investingromania.com dintr-un total de 9.012 voturivalide. Sesiunea de vot public s-a derulat în perioada 4-31 august. În urma întâlnirii juriului din 1 septembrie au fost selectate celelalte 14 companii finaliste, dintr-un total de 50 de companii semifinaliste. Premiul special al ediției din acest an a Made in Romania a fost acordat Radio Guerrilla, „Postul de radio al antreprenorilor”, pentru implicarea și susținerea antreprenorilor români.

Din 2017 până acum, aproape 1.000 de companii au intrat în contact cu piața de capital prin intermediul programului Made in Romania.  Ca urmare a participării în program, șase companii s-au listat la bursă: Norofert (NRF), 2Performant Network (2P), Safetech Innovations (SAFE), IHUNT Technology Import-Export (HUNT), Agroserv Măriuța (MILK), Visual Fan (ALW), iar șapte au emis și listat la bursă obligațiuni pentru finanțarea planurilor de dezvoltare, în valoare totală de 77,7 milioane euro.