Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” anunță deschiderea stagiunii 2019-2020 cu extraordinarul spectacol „Liliacul”, ce va avea loc duminică, 20 octombrie, ora 18.00!

„Liliacul” (în germană, „Die Fledermaus”) este o operetă în trei acte de Johann Strauss – fiul (25 octombrie 1825 – 3 iunie 1899), cu un libret de Karl Haffner și Richard Genée după vodevilul „Le Réveillon” scris de Henri Meilhac şi Ludovic Halévy. Premiera a avut loc la Viena, la „Theater an der Wien”, pe data de 5 aprilie 1874.
Doctor Falke, prietenul domnului Eisenstein, pune la cale o farsă, pentru a se răzbuna pe acesta pentru o poveste mai veche: după un bal mascat, Eisenstein l-a lăsat pe Falke beat într-o grădină publică, îmbrăcat în costum de liliac, spre batjocura mulțimii, motiv pentru care lui Falke i-a rămas porecla de „Liliacul”.

„Să facem un exercițiu de imaginație – haideți să încercăm găsirea unei justificări pentru incredibila blazare a Prințului Orlofsky. Pornind de la premisa că prințul este sincer în plictiseala sa cronică (altfel ce rost ar mai avea toată tevatura), credeți oare că la nici 20 de ani poate cineva, oricât de bogat și de răsfățat ar fi, să nu mai găsească nici o bucurie în multitudinea de plăceri pe care i le oferă viața? Iar acest comportament hedonist mă duce cu gândul la un celebru personaj victorian, Dorian Gray, care, la rândul sau, mă duce cu gândul la un alt celebru personaj victorian, Contele Dracula. Iar de la „Dracula” la „Liliacul” mai este de făcut un singur pas… în cheie victoriană, bineînțeles. Ca exercițiu de imaginație, vă invit să-l facem împreună!” – Cătălin Voineag, regizorul spectacolului

Detalii spectacol (echipa artistică):
Conducerea muzicală: Constantin Grigore
Regia artistică și adaptarea libretului: Cătălin Voineag
Scenografia: Elisabeta Făcăianu
Coregrafia și mișcarea scenică: Elena Zamfirescu
Asistent coregrafie și mișcare scenică: Monica Strat
Dirijorul corului: Aurel Muraru
Lighting design: Bogdan Gheorghiu
Costume: Matteo Mazzoni, Elisabeta Făcăianu
Pregătirea muzicală: Gonul Aptula, Adina Cocargeanu, Alexandru Burcă

Distributia:
Eisenstein – Alfredo Pascu
Rosalinda – Patricia Seymour
Adela – Gabriela Daha
Falke – Cătălin Petrescu
Frank – Ștefan Popov
Orlofsky – Cristina Trandafir
Frosch – Valentino Tiron
Alfred – Florin Budnaru
Blind – Cristian Caraman
Ida – Maria Baciu
Așadar, haideți să vă bucurați de un spectacol care a scris și încă scrie istorie în OPERETĂ!

IMPORTANT: S-au pus biletele în vânzare și pentru următoarele titluri programate până la finalul lunii octombrie: „Povestirile lui…Offenbach”, „Țara Surâsului” și „Parcul de distracții”.
Detalii pe site-ul Teatrului: www.opereta.ro
Biletele sunt disponibile online –> https://bit.ly/2yPdMNl
https://www.ticketstore.ro/ro/eticheta/6/opereta
și la casa de bilete din sediul teatrului (B-dul Octavian Goga Nr. 1).
Program: Luni-Vineri 12.00-19.00
Sâmbătă: 17.00-19.00

Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” anunță deschiderea stagiunii 2019-2020 cu extraordinarul spectacol „Liliacul”, ce va avea loc duminică, 20 octombrie, ora 18.00!