La inceputul anului 2020 foarte multi specialisti in economie si in investitii recomandau tablourile si obiectele de arta ca fiind printre cele mai sigure si indicate investitii. In acest context foarte multi dintre cei interesati sa participe la licitatii pentru astfel de obiecte de arta si de tablouri de vanzare asteptau cu nerabdare lunile urmatoare pentru a-si investi parte din economii in astfel de obiecte de valoare. Doar ca nimeni nu se gandea la faptul ca pandemia de coronavirus va afecta atat de puternic intreaga lume. Si astfel, in contextul restrictiilor impuse de pandemia de coronavirus, dar si in contextul in care se avea in vedere luarea masurilor de siguranta, casele de licitatii si galeriile de arta s-au vazut nevoite sa anuleze licitatiile clasice.

Dar la fel ca si alte domenii de activitate, casele de licitatii au avut oportunitatea de a organiza licitatii online. Una dintre cele mai mari case de licitatii din tara noastra si cea mai importanta dintre aceste case de licitatii Bucuresti, A10 by Artmark, a pus la dispozitia tuturor acelora interesati de astfel de licitatii o platforma online pentru organizarea de astfel de evenimente. Aceasta casa de licitatii a organizat periodic si constant licitatii desfasurate in mediul virtual astfel incat pasionatii de astfel de evenimente sa nu resimta atat de mult impactul pandemiei asupra licitatiilor pentru obiecte de arta, bijuterii, ceasuri sau tablouri de vanzare.

Cu toate ca in prima faza cei interesati de astfel de evenimente s-au vazut pusi in fata unei situatii complet noi, cu care nu erau familiarizati, odata cu trecere lunilor licitatiile online realizate de casa de licitatii si galeria de arta A10 by Artmark a reusit sa devina un real succes. Cea mai buna dovada in acest sens o reprezinta numarul foarte mare de loturi de obiecte de arta vandute in ultimele luni, chiar si in contextul pandemiei, dar si numarul foarte mare de persoane care s-au inscris si care au licitat pentru diferitele obiecte de arta, tablouri, bijuterii sau ceasuri.

Avantajul acestei case de licitatii Bucuresti a fost faptul ca licitatiile online au reprezentat un sistem implementat in urma cu ceva timp. Iar odata cu situatia generata de pandemia de coronavirus migrarea completa a licitatiilor organizate de galeria de arta A10 by Artmark in mediul virtual a reprezentat un pas firesc si un pas care a salvat industria aceasta in fata inchiderii complete. Prin prisma succesului inregistrat pana in acest moment, astfel de licitatii live online vor continua si in lunile urmatoare pe plaforma pusa la dispozitie de A10 by Artmark.

In acest context, daca esti interesat de licitatii pentru obiecte de arta si obiecte de valoare, nu iti ramane altceva de facut decat sa urmaresti platforma pe care sunt organizate aceste licitatii live online, sa te inscrii la licitatiile de care esti interesat si sa investesti sumele dorite pentru tablourile, bijuteriile, ceasurile sau alte obiecte de arta pe care doresti sa le colectionezi sau in care doresti sa iti depui economiile.