Fostul campion mondial la box profesionist WBA la categoria semi-uşoară, Leonard Doroftei (48 de ani), e gata să părăsească Ploieştiul natal şi să-şi continue viaţa în Bucureşti, după conflictul deschis pe care l-a avut cu autorităţile din oraşul natal. În capitala, Doroftei este gata să deschidă şi un club de box dedicat copiilor care-şi doresc să-i calce pe urme, scrie propsport.ro.

Doroftei şi-a investit banii într-o afacere în centrul oraşului Ploieşti. A deschis pe spaţiul primit de la Primărie „Doroftei Pub”, un bar care s-a bucurat de un mare succes la început, dar lucrurile s-au complicat în urmă cu mai bine de un an, când fostul mare sportiv a fost înştiinţat că trebuie să părăsească spaţiul respectiv pentru că acea clădire prezintă un risc seismic ridicat.

Imediat, „Moşul” s-a adresat instanţei, a recâştigat spaţiul, însă şicanele din partea autorităţilor din Ploieşti au continuat şi barul său nu a mai primit licenţa de funcţionare, s-a mutat lângă stadionul „Ilie Oană”, iar cifrele au început să scadă. În zilele de meci, când zona e populată de suporteri, barul său nu are voie să vândă băuturi alcoolice. În plus, în lipsa banilor, Doroftei e obligat să-şi servească singur puţinii clienţi, iar soţia sa, Monica, se ocupă de bucătărie.
Citeste continuarea aici.