Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a vorbit, din nou de calcule și… recalculări în ceea ce privește pensiile. Oficialul a declarat într-o intervenție televizată că există anomalii asupra sistemului de pensii, iar scopul recalculării celor 5 milioane de venituri în următoarea perioadă este acela de a crește pensiile foarte mici.

Cu această ocazie, ministrul a precizat că în sistemul judiciar au existat perioade în care contributivitatea a fost minimă, motiv pentru care în unele cazuri o foarte mare parte din sume sunt susținute din bugetul de stat.

„În sistemul judiciar au fost create mai multe anomalii, nu de noi, ci de cei care ne critică. Au existat diferențe între legea salarizării și pensiilor, în funcție de momentul în care au intrat în sistem. Au existate perioade în care contributivitatea a fost minimă. Aceste anomalii își pun amprenta asupra sistemului de pensii. Pe fond, nu are nicio legătură cu justiția. Cu calm am solicitat propuneri din partea sistemului, avem rigoarea de constituționalitate și propuneri din partea sistemului, astfel încât să nu depopulăm sistemul”, a explicat în acest context Raluca Turcan.