„În această dimineață, am luat la rând piață cu piață cu conducerile Administrațiilor piețelor, domeniului public și poliției locale și sunt în măsură să vă comunic situația pe fiecare în parte, precum și soluțiile găsite. Piețele din Sectorul 6 se impart în două categorii: (1) piețe puține în administrarea primăriei și (2) piețe mai multe în administrarea privaților, date pe zeci de ani (pe acest subiect voi reveni).

Situația piețelor administrate nemijlocit de către PS6:

► Piața “Valea Ialomiței”. Este piață închisă, relocăm cele 60 de tarabe pe platoul parcării supraterane, cu asigurarea măsurilor suplimentare (trasee etc.);

► Piața “Orizont”. Este deschisă (în spațiu deschis), rămâne deschisă. Sunt tarabe libere, poate primi producători de la alte piețe – 44 de tarabe;

► Piața „Apusului”. Este deschisă (în spațiu deschis), rămâne deschisă – 44 de tarabe.

► Piața „Giulești”. Este deschisă (în spațiu deschis), rămâne deschisă – 6 de tarabe.

Situația piețelor administrate de către operatori privați:

► Piața “Crângași”. Este piață închisă, relocăm cele 48 de tarabe în parcare și în parcarea de peste linia tramvaiului 41. Atenție, va fi operațională de marți, 10 noiembrie.

► Piața “Drumul Taberei 1” (da, au împărțit această piață în două…). Este piață închisă, relocăm cele 60 de tarabe pe platoul lateral și pe trotuarul din fața pieței și parțial în parcare (unde nu sunt lucrări Termoenergetica).

► Piața “Drumul Taberei 2” (cea din spate). Este piață închisă, se pare că operatorul nu vrea să mute tarabele în parcarea adiacentă. Oricum, vom amenaja noi, Primăria, pentru producătorii care doresc, tarabe și în parcarea adiacentă. Dacă operatorul se răzgândește, îl invit să mute tarabele temporar în parcarea adiacentă.

► Piața “Chilia Veche”. Este administrată de către Carrefour în regim de supermarket, rămâne deschisă.

► Piața “Politehnicii” Iuliu Maniu. Este administrată de către Lidl în regim de supermarket, rămâne deschisă.

► Piața “Lidl – Crângași”. Este administrată de către Lidl în regim de supermarket, rămâne deschisă.

► Piața “Veteranilor I” (da, și aceasta e împărțită în două…). Este parțial deschisă, poate funcționa parțial. Se va stabili împreună cu poliția națională care sunt părțile care vor rămâne funcționale.

► Piața “Veteranilor II”. Poate funcționa parțial. Se va stabili împreună cu poliția națională care sunt părțile care vor rămâne funcționale.

► Piața “Gorjului”. Pot funcționa tarabe pe culoarul de acces, acesta fiind generos. Se va stabili împreună cu poliția națională care sunt părțile care vor rămâne funcționale.

În afară de aceste situații și soluții identificate în acest moment, voi monitoriza situația și vom veni cu soluții adiacente. Avem în lucru și soluția piețelor volante, acum evaluăm oportunitatea deschiderii acestora în diferitele locații pe care le avem drept opțiuni.

Vă mulțumesc pentru înțelegere, este important să luăm măsuri pentru reducerea riscului de infectare cu SARScovid2!”

Anunțul a fost făcut duminică dimineață de Ciprian Ciucu, primarului Sectorului 6. În opinia autorităților, trebuie luate măsuri urgente, atât pentru binele cumpărătorilor, cât și al gospodarilor ce vin la oraș să-și comercializeze roadele, dar totul în condiții de siguranță maximă!

foto: ziare.com