Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a avut zilele trecute un dialog constructiv cu reprezentanți din sectorul legumicol și pomicol, discuțiile punând în prim-plan principalele probleme cu care se confruntă fermierii.
„Este necesară o analiză serioasă a modului de organizare și funcționare al sectorului precum și de măsuri fiscale, de stimulare a asocierii, de eliminare a concurenței neloiale și de creștere a forței de negociere, pentru a facilita accesul producătorilor pe piață”.
Oficialul a precizat de asemenea, că se află în lucru în acest moment, un proiect de act normativ care vizează constituirea consiliilor pe produs, ca un instrument care va viza Organizarea Comună de Piață. În acest sens vor fi organizate periodic reuniuni inter-instituționale, pentru a stabili un mod de lucru cu proceduri clare.
Ministrul d eresort recunoaște că sectorul vegetal are o importanță majoră în competitivitatea agriculturii românești în Uniunea Europeană!

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a avut zilele trecute un dialog constructiv cu reprezentanți din sectorul legumicol și pomicol.