Polishul auto reprezinta o gama intreaga de procese concepute pentru a sterge, dar si pentru a masca anumite defecte de suprafata ale masinii. Ele reusesc in acest fel sa creasca gradul de luciu a suprafetei, astfel incat sa se pregateasca aplicarea de ceara si astfel sa se asigure faptul ca masina arata asa cum va doriti.

De ce polisharea este foarte importanta?

Procesul de polish auto este unul foarte important pentru ca in acest fel masina este protejata de factorii de mediu externi si astfel arata cat se poate de bine. Polishul reprezinta asadar o parte foarte importanta al procesului de intretinere a masinii, existand foarte multe motive pentru a va polisha masina. De la aspectul placut al acesteia, pana la prevenirea aparitiei zonelor in care patrunde rugina, acest proces este unul foarte important pentru masina voastra.

Vopseaua trebuie pregatita in prealabil inainte de a fi aplicata polisharea. Corpii straini aderenti sunt eliminati inainte de a se aplica polisharea. Acestia sunt indepartati folosindu-se o solutie de indepartare a argilei auto, dar si a bitumului. Suprafetele trebuie sa ramana in acest fel perfect netede.

Un alt lucru la care trebuie sa fiti atenti il reprezinta zgarieturile. Acestea sunt urme fine la suprafata vopselei, lucru care inseamna ca masina nu arata intocmai placut. Zgarieturile pot fi fine la suprafata, acestea fiind rezultatul actiunii indelungate a vantului sau a spalarilor repetate.

De asemenea, acestea mai pot aparea si de la urmele de vegetatie, precum si de la micile atingeri accidentale. Zgarieturile adanci in schimb pot aparea de la penetrarea stratului de vopsea si de lac. Acestea sunt si cele mai rele zgarieturi pentru ca nu pot fi scoase la polish, de aceea aceasta metoda de a scoate zgarieturile nu este eficienta in acest caz. Produsele de tipul celor oferite de catre soft99 sunt ideale pentru ca acestea va pot ajuta in ceea ce priveste polishul.

Polishul este mai ieftin decat o revopsire totala si uneori chiar partiala. Pretul difera aici destul de mult, lucru dat de experienta meseriasului, dar si de sculele folosite de catre acesta. Mai depinde si de cat de mare este masina care va fi polishata, precum si de culoarea sa.

Vopselele de culoare inchisa sunt si cele mai dificile de polishat, de aceea puteti avea in vedere acest lucru. Puteti lua decizia in acest fel sa va polishati singuri masina, dar cu toate acestea este mult mai bine sa va orientati catre un specialist pentru ca acesta va va oferi cel mai bun serviciu de polish auto.