Consiliul IMM-urilor din România (CNIPMMR) a organizat vineri, 8 noiembrie, cea de-a 27-a ediţie a „Topului Naţional al Firmelor Private din România”, cel mai mare eveniment de recunoaștere a meritelor antreprenorilor prin promovarea celor mai performante întreprinderi din România. La eveniment au participat peste 400 de persoane, fiind premiate aproximativ 150 de companii situate pe primele locuri în clasamentul general la nivel naţional, clasamentul naţional pe domenii de activitate-cod CAEN și clasamentul județean.

S-au acordat si 3 premii speciale pentru:

Oana Gheorghiu, Membru fondator al Asociației Dăruiește Viața
Ivan Patzaichin, Antreprenor social, organizator Rowmania
Ștefan Mandachi, CEO Mandachi Industry SRL

Premierea a fost realizată pe baza următoarelor criterii: performanţă globală, productivitate, cifră de afaceri şi profit brut, valoarea totală a principalilor indicatori ai firmelor participante fiind de aproximativ 11 miliarde de lei cifra de afaceri, 1 miliard de lei profit brut și peste 36.000 de salariați reprezentanți ai firmelor prezente.

“Vă mulțumesc pentru prezența la cea de-a 27a ediție a Topului Național al Firmelor din România care, anul acesta este pusă sub tema 30 de ani de activitate antreprenorială și schimbări. Este vreme construcției și, în acest caz am lansat 5 priorități: 1. debirocratizarea, pentru simplificarea vieții IMM-urilor, 2. Identificarea unui mecanism profesionist pentru stabilirea salariului minim care să crească pe criterii obiectie, 3. Întoarcerea românilor plecați pentru profesionalizarea și asigurarea forței de muncă, 4. Tech-Digitalizare, 5. Menținerea tinerilor absolvenți în țară”, a precizat Florin Jianu, președinte al CNIPMMR.

“Întreprinzătorii de succes sunt actori implicați, conectați la nevoile societății și hotărâți să reușească. Mă bucură faptul că și în România se dezvoltă comunități de interese publice și private, oameni profesioniști, antreprenori de succes care investesc nu doar în producția de bunuri și servicii, ci și în domeniul social, în bunăstarea comunităților în care activează. Proiectele de antreprenoriat social reprezintă inițiativele și angajamentul oamenilor cărora le pasă de ceilalți, ca răspuns la promisiunile deșarte și la inerția politicienilor social-democrați, cărora, în realitate, nu le pasă de nevoile societății. Când autoritățile eșuează, oamenii buni se mobilizează”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

Cu acest prilej, premierul Ludovic Orban a facut si un anunt in premiera legat de constituirea unui Consiliu consultativ cu mediul de afaceri. Detalii aici.