Ne confruntăm cu o amenințare globală care a schimbat radical existența noastră. Nimeni în lume nu a fost cu adevărat pregătit să facă față pandemiei, dar niciodată în trecut omenirea nu a fost mai hotărâtă să facă față. Să privim cu speranță și încredere către un viitor în care această criză este doar o filă de istorie, care a schimbat existența.

România are în față un val epidemiologic căruia trebuie să îi reziste. Să nu uităm că în spatele cifrelor se află oameni, cu dramele lor. În aceste zile rămân în vigoare toate restricțiile, nu ne jucăm cu viața românilor.

Am făcut deja foarte multe cu toții, haideți să nu irosim acest efort.

Instinctul nostru natural și uman este să ne arătăm iubirea față de cei dragi, stând alături de ei. Bunicii noștri se simt mai singuri acum, pentru că nu ne au alături. Dar cred că avem puterea și știința de a-i face să se simtă aproape. În aceste clipe, trebuie să acceptăm că distanțarea este singura atitudine rațională pentru a ne proteja. Vă rog să faceți acest sacrificiu acum, pentru a putea să ne vedem sănătoși mai târziu.

Respectarea unor restricții dureroase, solidaritatea și munca voluntară a celor care sprijiniți spitalele și îi ajutați pe cei nevoiași, creativitatea voastră, o societate în care viața este pusă mai presus, are un viitor bun.

Stați acasă de sărbători, nu mergeți în vizite. Paștele este sărbătoarea biruinței vieții, să trăim acest adevăr în sensul ei cel mai profund. Vă doresc sărbători cu sănătate”.

Sunt câteva dintre declarațiile făcute vineri la amiază de președintele Iohannis, în idea de a trage un semnal de alarmă și de a ne aduce aminte cât de IMPORTANT este acum să respectăm toate regulile!