Compania Keep IT Mobile Development din Ploieşti, care a dezvoltat sub brandul KIM o serie de soluţii software pentru zona industrială, are nevoie de o finanţare de 500.000 euro pentru a se putea extinde la nivel internaţional cu platforma proprie, numită KIM 4 Industry, care integrează soluţii software pentru zona de producţie, logistică şi operaţiuni în teren. Platforma a fost lansată la începutul acestui an, iar până acum a atras 9 clienţi mari din România. Ţările vizate pentru extindere sunt Polonia, Slovacia, Cehia, Ungaria şi Italia, scrie ZF IT Generation.

În cinci ani, compania estimează că platforma KIM 4 Industry va genera venituri de 22 milioane de euro, iar portofoliul de clienţi va depăşi pragul de o mie în circa doi ani.

„Am deschis o rundă de investiţie cu ajutorul căreia vrem să mergem în zona aceasta internaţională. Practic anul curent va fi un an de muncă, un an în care vom construi tot acest mecanism şi arhitectură de scalare, deci anul curent nu va avea nişte ţinte de venituri foarte mari fiindcă acum practic efectiv punem bazele noii platforme. Ne-am propus să acoperim investiţia pe care o primim la sfârşitul lui 2023, urmând ca în 2024-2025 să fim numai pe profit. Avem produsul validat, acum practic trebuie să investim în vânzări şi în marketing”, a spus în cadrul emisiunii ZF IT Generation, Vicenţiu Corbu, fondator şi CEO al KIM, care a fost invitatul lui Daniel Lazar in emisiunea REUSITA TV, care PROMOVEAZA VALOAREA din 2005 (vezi emisiunea aici si aici).

Compania a fost înfiinţătă în 2012, axându-se pe dezvoltarea de soluţii software pentru automatizarea proceselor şi activităţilor din zona industrială – logistică, producţie, construcţii etc. În ultimul an, echipa KIM a lucrat la dezvoltarea unei platforme care să integreze toate soluţiile dezvoltate de companie sub umbrelele: KIM For Fields Services, KIM for Manufacturing şi KIM for Logistics.

Citeste mai departe pe zf.ro