Din nefericire, în ultimele zile, în mai multe județe din țară au început să apară focare de coronavirus în diferite fabrici sau instituții publice. Capitala nu face nici ea excepție, până acum în București fiind înregistrate în total, 2.613 cazuri, la data curentă 78 de persoane aflându-se în carantină instituționalizată.

Din păcate, o companie din capitală a anunțat că se închide temporar, după ce mai mulți angajați au aflat, în urma testelor de rigoare, că… au coronavirus.

Am luat extrem de rapid toate măsurile necesare, astfel încât angajaţii depistaţi pozitiv să fie izolaţi la domiciliu, conform protocolului medical actual. În plus, am luat legătura cu autorităţile şi am anunţat această situaţie, astfel încât toţi contacţii direcţi ai angajaţilor depistaţi pozitiv să fie anunţaţi şi să ne asigurăm că sunt respectate toate regulile de autoizolare. Dorim să menţionăm că niciunul dintre angajaţii depistaţi pozitiv nu a intrat în contact cu produsele companiei. Din respect faţă de procedurile în vigoare şi acţionând preventiv pentru a limita orice posibilă răspândire a virusului, am decis să închidem momentan fabrica şi să testăm toţi angajaţii companiei”, au transmis reprezentanții Kandia în mod oficial.

Din cei 51 angajați testați penrtu depistarea infecției cu SARS COV 2, 20 au avut rezultate pozitive. DSPMB a inițiat imediat, conform procedurilor, ancheta epidemiologică, aceasta fiind în acest moment în desfășurare. Persoanele depistate pozitive cu infecția SARS COV 2 urmează sa fie internate în spitalele desemnate Covid”, au venit cu precizări, la rândul lor, cei de la DSP București.

Până una-alta, și mai ales până la aflarea rezultatelor testelor tuturor, fabrica a fost ÎNCHISĂ! Reprezentanții companiei au precizat că ”niciunul dintre angajaţii depistaţi pozitiv nu a intrat în contact cu produsele companiei”.