De multe ori s-a spus ca aparatul bugetar de la multe institutii din Romania este supradimensionat, dar de extrem de putine ori s-au facut demersuri concrete pentru ajustarea situatiei. Iata ca se mai si intampla astfel de lucruri. Unde? La Oradea, unde actualul presedinte al Consiliului Judetean, Ilie Bolojan (fostul primar al municipiului Oradea, un exemplu national in atragerea fondurilor euorpene, a luat decizia ca, de la 1 decembrie, sa fie concediaţi 86 de angajaţi, iar în Consiliul Județean vor mai lucra 88.

Bolojan a afirmat că după ce a făcut o analiză „cantitativă” a muncii personalului CJ şi a „constatat câteva chestiuni care nu pot fi contestate”: „în aproape toate compartimentele schema de personal era supraîncărcată” și există „structuri întregi fără obiect de activitate”.

Acesta a citat ca exemplu o structură care avea ca sarcină gestionarea ariilor protejate, deși „de peste doi ani gestionarea acestora o face o autoritate a statului, iar angajaţii structurii aveau în realitate alte însărcinări”.

În actualele condiții, fondurile de salarizare la CJ ajunge lunar la 270.000 de euro, cu bonusuri de până la 50% pentru participarea în număr mare la proiecte europene cu mize mici.

Ilie Bolojan a vorbit și despre „direcţii care au fost scoase din aparatul propriu al CJ pentru a li se pierde urma”.

„Cu toate supărările, se va dovedi că în perioada următoare Consiliul Judeţean va funcţiona mai bine cu jumătate din personal”, a mai spus Bolojan, citat de ebihoreanul.ro.