Cine face fata cel mai bine acestei probe practice necrutatoare?

Ai inceput sa compari ofertele si inca nu te-ai decis care este cel mai potrivit material pentru izolarea termica a podului sau a mansardei? Te documentezi asupra avantajelor pe care le promoveaza fiecare tip de material disponibil astazi, pentru termoizolarea locuintelor? Te invitam sa descoperi, in mod practic, rezultatele unui test practic intre rezistenta la flacari a urmatoarelor trei solutii des intalnite in Romania – celuloza, vata minerala si vata bazaltica.

Testul video, inregistrat si publicat pe pagina de YouTube a companiei Case Calduroase, a decurs urmand aceste etape:

  • S-au pregatit trei casete de dimensiuni egale, in care au fost depozitate aceleasi volume de vata minerala, vata bazaltica si celuloza – toate sunt la grosime de 10 cm. Fiecare cutie de acest tip este clar denumita, in partea frontala, cu propriul continut.
  • Torta cu foc a fost aprinsa si a fost indreptata intai spre continutul primei cutii – vata minerala. Dupa doar cateva secunde, observam cu ochiul liber cum in portiunea in care focul a actionat direct, vata s-a topit.
  • La caseta cu vata bazaltica (despre care multi oameni declara ca nu arde), s-a aplicat aceeasi intensitate a focului. Intr-adevar, in timpul testului, aceasta s-a comportat mai bine decat vata minerala dar totusi a fost afectata de temperatura ridicata la care a fost supusa. 
  • Cea din urma cutie, cea cu celuloza, a fost supusa aceluiasi test – materialul nu intretine arderea. Mai mult decat atat, desi aici flacara a fost directionata spre celuloza o vreme mai indelungata decat la celelalte doua cutii, ea nu pare sa se topeasca! La o privire mai atenta, rezutatul testului este clar…

Celuloza rezista cel mai bine la foc!

Pe circa 2 centimetri, stratul superior de fibra de  celuloza doar s-a innegrit, la suprafata! Comparativ cu vata bazaltica sau minerala, rezultatul este spectaculos!

Alege sa protejezi structura casei tale, folosind celuloza Steico – ai doar de castigat!

  • Nu ai nevoie de o protectie suplimentara, la nivelul panourilor de celuloza sau a celulozei pulverizate Steico. Densitatea lor foarte ridicata opreste ca acestea sa arda; solutia suflata include un aditiv natural pentru protectia la foc.
  • Un strat carbonizat apare repede la suprafata izolatiei de celuloza. De ce? Pentru ca aceasta actioneaza pentru a limita propagarea focului. Daca folosesti finisajele potrivite, poti obtine 90 de minute de protejare impotriva focului, pana ca acesta sa patrunda in constructia ta.
  • Celuloza Steico este un material organic, ce nu emite gaze toxice in eventualitatea unui incendiu, fata de multe solutii termoizolatoare pe baza de petro-chimie.

Pentru mai multe teste video, detalii tehnice si oferte de pret la izolarea cu celuloza, viziteaza acum siteul IzolatiiNaturale.ro!