Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei: ”Scopul nostru, ca #administrație publică centrală, dar și al administrației publice locale, este să reducem #birocrația, să nu mai punem cetățenii pe drum, în mod inutil, și să reașezăm funcționarul public acolo unde îi este locul – în slujba cetățenilor, pentru a servi intereselor acestora.”
Ministrul a participat, astăzi, la sediul Asociației Municipiilor din România (#AMR), la o întâlnire (extrem de necesară și…constructivă, de altfel) de lucru cu arhitecții șefi din municipii, pentru a discuta despre Comisia de #Acord Unic și cel mai bun mod în care aceasta să devină funcțională rapid.
”În ceea ce privește Comisia de Acord Unic, m-am angajat să aducem modificări în modul de emitere a avizelor, drept pentru care am emis un ordin și consider că, numai împreună cu administrația locală, putem îmbunătăți cadrul legal pentru a facilita accesul cetățenilor la documentele necesare. Sper ca la final să obținem cele mai bune soluții, pentru că așteptările oamenilor de la noi sunt mari, iar administrația necesită o schimbare majoră de paradigmă. Administrația publică locală din România are în mine un partener pentru a aborda împreună o altfel de relație stat-cetățean. Cetățenii așteaptă de la noi să tăiem din hârtii și să scurtăm timpul de așteptare care, odată redus, automat va reduce și posibila corupție în rândul funcționarilor. Îmi doresc, pe cât posibil, și o digitalizare a serviciilor în administrația publică și, ca un prim pas, am introdus în 
#MLPDA semnătura electronică”, a precizat ministrul Ion Ștefan.

Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei: ”Scopul nostru, ca #administrație publică centrală, dar și al administrației publice locale, este să reducem #birocrația, să nu mai punem cetățenii pe drum”.