Ambasadoarea Frantei in Romania, Laurence Auer, a precizat astazi, în discursul susţinut de Ziua Naţională a Franţei, că ţările noastre au înfruntat împreună pandemia, continuând să consolideze şi să intensifice relaţiile bilaterale. La evenimentul gazduit de Ambasada Frantei In Romania au fost prezenti presedintele Klaus Ioahannis si premierul Flroin Citu.

„Ţările noastre au înfruntat împreună această perioadă, continuând să consolideze şi să intensifice relaţiile bilaterale; parteneriatul nostru strategic unic a fost reînnoit în octombrie anul trecut, deschizând noi domenii de cooperare bilaterală şi conturând împreună perspectivele pentru Europa de mâine. Planul european de redresare, pachetul pentru tranziţie verde aprobat astăzi sau dezbaterea privind viitorul Europei pe care aţi lansat-o ieri, domnule preşedinte, reprezintă axe importante de cooperare între cele două ţări ale noastre”, a spus Ambasadoarea Frantei in Romania.

La nivel politic şi strategic, ea a subliniat „importanţa deciziei pe care aţi luat-o de a participa alături de noi la operaţiunea europeană Takuba în Sahel”.

„Pe măsură ce ne pregătim pentru preşedinţia franceză a Uniunii Europene, decizia luată de România marchează un angajament internaţional decisiv şi doresc să vă mulţumesc pentru aceasta, în numele autorităţilor franceze. Cooperarea franco-română este esenţială pentru securitatea noastră, a tuturor. În domeniul apărării, dar şi în lupta împotriva criminalităţii organizate, acţionăm împreună, cu rezultate bune”.