Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului anunță că organizațiile de Management al Destinației, autoritățile publice locale și județene, asociațiile și ONG-urile de profil, rutele cultural-turistice, muzeele sau festivalurile din România sunt invitate să intre în competiția europeană  „Destination of Sustainable Cultural Tourism Awards”! Termenul pentru înscrieri este 1 iunie.

Tema acestei ediții a competiției este „Colaborarea europeană pentru destinații turistice culturale inteligente și durabile”. Premiile vor fi acordate, astfel, destinațiilor care au obținut rezultate semnificative în ceea ce privește îmbunătățirea experienței turiștilor, respectarea tradițiilor și implicarea comunităților locale, în funcție de cele 5 categorii anunțate de organizatori.

 Competiția este organizată de European Travel Commission, în colaborare cu European Cultural Tourism Network (ECTN), Europa Nostra și Network of European Regions for Competitive and Sustainable Tourism pentru a încuraja dezvoltarea practicilor durabile în domeniul turismului cultural din destinațiile europene.

 Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unei ceremenii oficiale de premiere, care va avea loc în timpul celei de-a 17-a Conferințe Internaționale pentru Turism Cultural. Evenimentul va fi organizat de ECTN în perioada 23-26 octombrie, la Dublin.

*** Mai multe informații, aici: https://shorturl.at/grR39 .