Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat marti, 14 mai, noua sectie de terapie acuta nefrologica de la Spitalul Clinic de Nefrologie, Dr. Carol Davila, unde a fost infiintat si dotat si un compartiment de endourologie cu bloc operator si laborator de litotritie.

Potrivit informatiilor oficiale, valoarea totala a lucrarilor si investitiilor realizate la aceasta unitate medicala se ridica la aproximativ 3,1 milioane de euro.

Primarul General, Gabriela Firea: „Investitiile masive pe care le-am facut in unitatile medicale administrate de noi isi dovedesc rezultatele: am reusit astazi sa avem la spitalul Dr. Carol Davila aparatura medicala de ultima generatie, in valoare de peste doua milioane de euro! Valoarea totala a investitiilor realizate in acest spital este de 3,1 milioane de euro, insemnand dotari si reabilitari. Astfel, ne putem mandri ca avem in 3 spitale administrate de Primaria Capitalei sectii de urologie moderne: la Burghele, Colentina si Carol Davila, mai ales ca numarul pacientilor urologici este in continua crestere.

Datorita investitiilor facute in acest spital, numarul de pacienti tratati la chirurgie si nefrologie va ajunge la 1.100/luna, in conditiile in care in prezent aderesabilitatea este de 900 pe luna, iar pacientii cu litiaza renala au o sansa de a se vindeca fara interventie chirurgicala.

Vom continua si anul acesta investitiile in spitalele pe care le administram, astfel incat bucurestenii, si nu numai, sa beneficieze de cele mai bune servicii medicale, la standarde europene”.

La randul sau, managerul Spitalului Clinic de Nefrologie, Dr. Carol Davila, dr. Victor Strambu, a multumit Primarului General pentru sprijinul neconditionat pe care l-a oferit pentru modernizarea spitalului pe care il conduce si a explicat : „Cu fondurile alocate de Primaria Capitalei, prin ASSMB, am reusit sa infiintam si sa dotam un compartiment de endourologie și litotriție si am relocat, modernizat și dotat secția de terapie acută nefrologică”. De asemenea, printre cele mai importante achizitii realizate cu fondurile de la Primaria Capitalei. se numara si un scintigraf in valoare de 270.000 de euro, cel mai modern din Bucuresti! In 6 luni de la darea in folosința au fost investigați aici 165 de copii, toți trimiși de Spitalul Marie Curie, conform contractului pe care il avem cu aceasta unitate medicale”.

Directorul Medical al ASSMB, dr. Turkes Ablachim: „In perioada 2012-2016, peste 20% din pacientii cu afectiuni renale care ar fi trebuit tratati in Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila au fost directionati catre alte spitale cu profil urologic, in vederea definitivarii tratamentului. Asa a aparut necesitatea dezvoltarii Sectiei de Terapie Acuta Nefrologica, activitatea in aceasta sectie bazandu-se pe acuratetea, promptitudinea si complexitatea investigatiilor.

Transformarea Compartimentului de Terapie Acuta Nefrologica, in Sectie Clinica, era necesara pentru ingrijirea pacientilor cu patologie nefrologica grava, aflati in predializa, in stadiul de uremie avansata, cu complicatii, sau in proces de initiere a hemodializei, cand este nevoie de o supraveghere stricta de 24 de ore, iar interventiile de urgenta sunt complexe. Mai mult decat atat, Centrul de hemodializa si-a marit capacitatea de la 9 la 11 aparate”.

DETALII PROIECT

Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat marti, 14 mai, noua sectie de terapie acuta nefrologica de la Spitalul Clinic de Nefrologie, Dr. Carol Davila, unde a fost infiintat si dotat si un compartiment de endourologie cu bloc operator si laborator de litotritie.

Infiintarea si dotarea unui compartiment de endourologie si litotritie

A fost infiintat si dotat un Compartiment de Endourologie si Litotritie, parte a Sectiei de Chirurgie, inclusiv o sala de operatie necesara interventiilor endourologice, cu rezolvarea cazuisticii de profil in internari scurte, eventual spitalizare de zi.
* Litotritia ultrasonica este metoda moderna la limita intre nefrologie si urologie, care permite rezolvarea fara chirurgie a numeroaselor cazuri de litiaza renala.

· Inființarea acestui compartiment vine in sprijinul pacientilor care sufera de afectiuni renale, pentru a trata intreaga patologie a rinichiului si cailor urinare.

· Acest compartiment este parte a Secției de Chirurgie, care include si o sala de operatie pentru interventii endourologice. Numar de paturi: 9.

PRECIZRE: Relocarea, modernizarea si dotarea sectiei de terapie acuta nefrologica (TAN)- A avut loc transformarea si extinderea Compartimentului de Terapie Acuta Nefrologica in Sectie de Terapie Acuta Nefrologica, care a fost relocata, modernizata si dotata, astfel incat pacientii care sufera interventii chirurgicale si au insuficienta renala severa pot efectua sedintele de dializa fara a fi transferati. Numarul de paturi: 14.

foto: Monografia Spitalelor Publice din București – WordPress.com