ȘANSE pentru VIITORUL TINERILOR: La nivelul județului Ilfov, continuă dezbaterile pentru promovarea învățământului dual în județ. După ce în luna noiembrie au fost organizate mai multe întâlniri cu operatori economici și cu profesori, săptămâna acesta au loc dezbateri în liceele din județ.
Elevi, părinți, agenți economici, profesori și reprezentanți ai Consiliului Județean Ilfov vor vorbi despre provocările învățământului profesional dual și despre cele mai bune metode de implementare a sistemului.
Temele de discuție vor fi:
➡️Beneficiile învățământului dual
➡️Cu ce provocări se confruntă companiile și școlile? 
➡️Cum dezvoltăm sistemul dual în județ?
Dezbaterile vor avea loc la:
➡️Școala nr. 1 Jilava – azi, de la 16.30 
➡️Școala nr. 1 Pantelimon – marti, de la 16.30 
➡️Liceul Tehnologic ”Doamna Chiajna”, Roșu, Chiajna, – miercuri, de la 16.30 
➡️Școala Gimnazială nr.1 Moara Vlăsiei – joi, de la 16.30
La dezbaterile din liceele ilfovene vor participa, din partea administrației județene, președintele Consiliului Județean, Marian Petrache și administratorul public al județului, Scriosteanu Irinel.
Pentru Consiliului Județean Ilfov educația este o prioritate. Consiliul Județean a construit grădinițe cu program prelungit, a modernizat școli, a demarat investiții în afterschool.
Pasul următor este sprijinirea programelor în educație. Consiliul Județean este promotorul sistemului de învățământ dual, care va fi implementat începând cu anul școlar 2019-2020.
În județul Ilfov vor fi organizate 7 clase de învățământ dual, la liceele din Ciorogârla, Buftea, Voluntari, Dragomirești-Vale, Brănești, Chiajna.
Firmele care au cerut clase de învățământ dual sunt: Badsi, cu specializarea mecanic auto, Bergerat Monnoyeur, cu specializarea electromecanic, Godac, cu specializarea preparator carne, Schurter Electronic, cu specializarea electronist, Terano, cu specializarea zugrav, vopsitor, tapițer.

foto: Facebook

Elevi, părinți, agenți economici, profesori și reprezentanți ai Consiliului Județean Ilfov vor vorbi despre provocările învățământului profesional dual.