Pana la finele anului 2021, intre 2 si 5 companii importante s-ar putea lista la Bursa de Valori Bucuresti prin IPO-uri, iar alte 15 potentiale listari ar putea avea loc pe piata AeRO. Afirmatia a fost facuta de Stefan Musgociu (Specialist Business Development si Marketing Bursa de Valori Bucuresti) cu ocazia evenimentului financiar online „The Power Table – Cum arata rezultatele financiare pe Trimestrul II si cum investim”.

Totodata, Musgociu spune ca deja a fost dublata tinta de 20 de listari de instrumente noi pe piata, pe care Bursa si-o propusese pentru anul 2021: „Au trecut 8 luni, avem deja peste 40 de listari de instrumente noi pe piata (actiuni sau obligatiuni n.r). Anul trecut estimam ca vom avea in jur de 20. Putem spune ca ne-am dublat tinta pe care ne-o propusesem. Pentru perioada urmatoare ne asteptam sa mai vedem inca 2 pana la 5 IPO-uri pe Piata principala si poate chiar inca 15 listari pe piata AeRO. Se anunta inca 4 luni foarte pline la Bursa de Valori Bucuresti…”

„Urmeaza sa apara in presa in perioada urmatoare, pana la finalul anului o sa le vedeti. Sunt din domenii interesante, pe care nu le vedem acum, cel putin pe Piata Principala, a continuat Musgociu. Dupa cum ati citit, in presa au tot aparut nume noi. Sunt companii pe care le abordeaza brokerii, pe care le abordam noi sau care ne abordeaza pe noi si pe brokeri. Anul acesta este cel mai bun pe Bursa din ultimii 22 de ani, in materie de companii nou venite pe piata cu actiuni, cu obligatiuni”.

Desi oficialul Bursei a spus ca nu este in masura sa dezvaluie, momentan, detalii despre companii care s-ar putea lista in perioada urmatoare, in ultimele luni au aparut in presa declaratii legate de intentia de listare de instrumente financiare dinspre o serie de societati, precum: Microgreens, GoCab Software, MW Green Power Export, Softbinator Technologies, Millenium Insurance Broker, Nordis Group, Stanleybet Capital, Cardoil Avantaj, Spectralcom, BestJobs Recrutare, evoMAG sau Safety Broker.

In ceea ce priveste operationalizarea Contrapartii Centrale, Stefan Musgociu afirma ca este in grafic si ca, in a doua partea a anului viitor CCP ar putea sa inceapa sa functioneze si sa genereze venituri: „Proiectul este in linie cu proiectiile anterioare. Dosarul de autorizare urmeaza sa fie depus in ultimul trimestrul al acestui ani. Estimarile sunt ca CCP sa genereze venituri in T3-T4 al anului viitor. De la autorizare si pana sa inceapa sa se miste efectiv toate mecanismele, mai sunt cativa pasi de facut. Estimarile noastre sunt in continuare optimiste. Ca instrumente, ramanem in continuare la ideea de a porni pe derivate pe energie, ne dorim sa fie si pe indici. Vedem ulterior daca vor urma si altele…”

Evenimentul The Power Table este organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, 2Performant S.A. si Life is Hard S.A., Evisara (partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, NewMoney, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila si Bucuresti Business, Prahova Business si Reusita TV (Parteneri media).