Ministrul Adrian Oros l-a primit joi, 11 martie, la sediul MADR pe Excelența Sa, Dr. Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed Almatrooshi, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite (EAU).

În dialogul purtat cu ambasadorul, ministrul Adrian Oros a precizat că dorește continuarea bunelor relații dintre cele două țări, subliniind că MADR susține și facilitează contactul direct dintre asociațiile din domeniul agricol din România și parteneri din EAU cu scopul de a identifica modalități de cooperare destinate dezvoltării sectorului agricol.

În ceea ce privește interesul Emiratelor Arabe Unite pentru animalele vii provenite din România, ministrul Adrian Oros a explicat că țara noastră își dorește continuarea exporturilor de animale vii, cu respectarea tuturor normelor de bunăstare animală. De asemenea, România este interesată de posibilitatea exportului de carcasă ovină/bovină. La rândul său, ambasadorul a precizat că există cerere în EAU pentru carne din România, aceasta fiind renumită pentru calitatea sa foarte bună.