Începând de azi 21.06.2022, Primăria Sectorului 5 vine în întâmpinarea cetățenilor cu adoptarea măsurilor de protecție împotriva caniculei, prin echiparea celor 10 module aflate în administrare cu apă, aer condiționat, tensiometru, termometru non contact și trusă de prim ajutor.

Locațiile unde se află amplasate în sectorul nostru cele 10 module sunt următoarele:

Șoseaua Giurgiului X Strada Toporași

Calea 13 Septembrie X Strada Petre Ispirescu

Șoseaua Alexandriei X Strada Teiuș

Calea Ferentari nr. 140 ( Piața )

Bvd. Pieptănari X Strada Constantin Mănescu

Șoseaua Alexandriei nr. 152 ( Cora )

Aleea Livezilor – Parc

Calea 13 Septembrie nr. 196 ( Lira )

Strada Izvor X Splaiul Independenței

Calea Rahovei X Strada Progresului

Pentru ultimele 3 module, Primăria Sector 5 cu sprijinul Complexului Multifuncțional „ Sf. Andrei ” Sector 5 vor asigura începând de săptămâna viitoare asistență medicală primară, avându-se în vedere ca astfel de măsuri șă fie întreprinse în cel mai scurt timp și pentru celelalte 7 module.

Administrația Sectorului 5 transmite și câteva sfaturi demne de luat în seamă:

 Pentru zilele caniculare, unde temperaturile ating sau depășesc 35 0 Celsius, vă rugăm să luați în considerare următoarele recomandări:

Evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 10 – 18;

Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise;

Beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă la fiecare 15 – 20 de minute;

Evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice; Consumaţi fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă